Wednesday, June 17, 2009

Cokelat dan Ayam Goreng.. hehehe







Cokelat ni mama buat untuk door gift..

Ayam goreng ni memang sedap rangup...

Resipi ayam goreng Jertih Ganu.. heheheh
(resipi asal dari orang Jertih)

ayam basuh bersih
potong laa ikut besar mana nak

bahan celup

tepung jagung
telur
serai dan halia (blend halus)
kunyit serbuk
garam
gula

minyak dan daun kari

celup ayam dalam tepung yang dah dibancuh dengan telur, serai, halia, kunyit, garam dan gula tu.. dan goreng dalam minyak dengan daun kari.

untuk elakkan ayam tu dari melekat kat kuali.. masukkan beberapa keping asam keping

yummy.. menjilat jari

2 comments:

Wan said...

mama, sedapnya namapk ayam goreng tu.. murah rezeki mama, byk order coklat no.. teringin nak belajar cara buat coklat, mama buat kelas tak?Hehe saya dari dulu nak pigi kelas situ sini, niat bukan main, sampai masa mesti tak terpegi..

mamazieza said...

Ayu Ikhwani..

mama mintak emel ke mama ya.. sorry laa mama takleh nak lepaskan komen ayu kat sini.. hehehe... emel ya.. mama tunggu....