Monday, July 20, 2009

MAMAZIEZA VERY OWN ORIGINAL CHOCOLATE TREASURE



RM22/- per bottle of approx. 47 - 50 pcs.

email mamazieza@yahoo.com for order

14 comments:

Reen said...

Salam mamazieza. Akak da cuba tis cookie, mmg sedap. Cuma nak tanya, boleh tak klu i buat the base banyak2 and simpan. Pastu hari lain baru letak the choc & cornflake. Thanks.

mamazieza said...

Salam Reen..

boleh saja.. memang mama pun buat gitu.. buat base banyak2 dulu.. then baru buat topping dia...

sedapkan semekut ni.. tapi kena makan base and topping sekali gus.. kalau tidak.. either pahit or manis.. heheehe

QueenJah said...

Salam kenal,

dah lama ikuti blog ni, cuma baru ni nak tumpang lalu, harap diizinkan jua...

QueenJah said...

Salam kenal mamazieza...

nak tumpang lalu..

Reen said...

Thanks Mama.
Yes, akak pun advise anak to makan gitu. Sbb diaorg makan top dulu and pastu kata base pahit.

rinnchan said...

Anak-anak Rin ngada-ngada. Dulu bila Rinn buat..diorang kata, Mak tak payah buat biskut kat bawah dia...buat cornflake & chocolate putih tu jer.... Amboi! Amboi! ......... Lepas tu suruh buat terbalik, guna coklat biasa, drizzle dengan white choc pulak. Hisshh...macam2 ngajor kita pulak yer !

Reen said...

Oh same ngan my doter. tak nak yg base. I pernah come across, org jual gitu, cornflakes with choc biase and drizzle ngan yg rice colour2 tu.

ooops! sorry mama. chat kat sini pulak.

mamazieza said...

hehehe...

takde salahnya.. bukan mama kena bayar sewa pun.. tapikan without base.. agak manis la ekk...

Reen said...

Yes, without the base, manis.
Mama, nak mintak permission. Can i take your receipe dan buat bisness utk raya ni. Da ada yg minta buat kan. tq.

mamazieza said...

Reen... buat saja Reen.. dan pada kengkawan lain pun.. silakan.. mama lagi seronok kalau tgk ramai boleh berbisnes ngan semekut treasure ni.. buat sedap2 tau.. hehehe.. nanti kalau jumpa mama..boleh beri utk mama rasa..

semuga berjaya...

Reen said...

thanks mama.

Reen said...

Salam Mama. Lupa nak tanya. What is the best choc brand to buat coating. Tulip ok tak. thanks.

Reen said...

Salam mama. nak tanya. what is the best choc brand to do the coating. Tulip ok tak.

mamazieza said...

salam

memang ok sangat laa tu.. mahal skit.. tapi sedap.. lagi sedap kalau yang lagi mahal.. hehehe