Wednesday, January 16, 2008
Murtabak Maggi Mama
MURTABAK MAGGI MAMA
6 biji telur
2 bungkus maggi perasa kari
1 cawan isi ayam yang didadu
1/2 cwn udang yang didadu... (korang buang laa kulit ekkk...)
daun bawang...
hiris bawang besar sebijik.. yang kecik...
hiris cili merah atau cili sekaki.. hehehe... hiris..
sedikit garam
sedikit lada sulah
1. Memula masak maggi mee dalam air mendidih selama 2 minit dan toskan.. ketepikan...
2. Isi ayam dan udang tu.. mama goreng-gorengkan skit.. supaya masak sikit.... then masukkan bawang besar yang dihiris.. dah layu.. angkat tepikan...
3. Pecah telor-telor tadi... masukkan garam, lada sulah dan perencah kari maggi dan kacau....pastu masukkan ayam dan udang tadi... dan masukkan maggi mee...
4. Siapkan kuali kecik-kecik tomei... kalau ada non stick lagi bagus.... dan goreng bahan-bahan tadi ngan minyak yang sikit.. dan biarkan dia jadik cam murtabak/telur dadar yang tebal.....mama buat kecik2 dlam 4 inci radius.. dapat 4 biji... teballlllll
5. Dah masak sebelah terbalikkan sebelah lagi....biar dia masak betoi-betoi... dah tu.... hidangkan... nak sedap lagi makan ngan sos...
6. Isi ayam tu boleh laa ganti ngan sesuka hatinya.... kalau nak letak ketam ke.. daging ke...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment