Tuesday, November 8, 2011

Macaron





Hmmm sehari dua kali update blog.. dasat tu.. hahahaha... Ni mama buat lagi macaron tp kali ni.. mama guna resipi yang mama ambil dari blog http://fromintankitchen.blogspot.com... basic dah ada.. so mama buat laa cara mama.. alhamdulillahh.. menjadi dengan lawanya.. cuma as usual membuat macaron ni kena betul teknik macaronage dan pengeringan...

Ni Resipinya ya... mama copypaste dari http://fromintankitchen.blogspot.com/2011/04/macarons-and-step-by-step.html


MACAROON
Asal Rima of Bissoutoi
Sumber - Azlita Aziz


80g putih telur - suhu bilik anggaran 2 biji jika gred A
65g gula castor


80g serbuk almond
140g gula icing
pewarna


pewarna mama guna yang gel type...
badam mama blend lagi dgn gula icing dicampur bersama.

4 comments:

Nieza said...

wahh semakin cun kejadian macaron mama ni..tahniah! memang cantik:)

harleena said...

seronoknya tengok rakan2 buat macaron dan menjadi... pernah try sekali but it did not turn out right.. Tak jadi la kiranya.. Masih tak sempat nak try lagi... by the way, thanks sudi singgah blog saya...

SSS Admin said...

Makluman

Kajian Semula Sistem Pendidikan bersama UNESCO

Artikel susulan bloggers:-

The Story of The Satu Sekolah Memo

Perjuangan KEMPEN SSS kini berputik!

Terima Kasih.

Ann said...

mama.. ann dok teringin nk buat mac tapi tak berani sebab dok dgr ianya tak semudah yg disangka... ni mama buat lawa... yg dulu ala² bibir angelina jolie...hehe