Tuesday, March 15, 2011

Cheezy Cocktail Sausage Puff

Tak lama dulu mama tengok dlm FB Anna Moin benda alah ni, yang ditempah dari MamaFaMI.. Puas mama telek.. belek.. intai.. smpai naik juling.. hehehe.. nak tgk camner laa MamaFami kelebek buat ni.. benda pulak semua dah ada..

Dua hari lepas kasik confirm ngan mamafami.. betoi ke dia guna instant pastry dan cocktail sosej mcm yang mama telek tu.. hehe.. dah dapat confirmation dan petua sedikit sebanyak dari MamaFami.. mama pun buat laaa.. and taraaaaaaaaa....




Resipi Belasah Mama

Pastry Puff
Cocktail Sosej bercheese (sukaaaa cheese)

Pastry Puff tu mama guna yang instant punya.. hak KAWAN.. potong 2, ukuran akan jadi just nice utk seketul coctail sosej bercheese tu.. balut elok-elok mcm pakaikan lampin baby.. hahaha.. dan lepas tu.. sapu egg wash dan bakar...


(harap-harap takde laa lalat yang dtg marah sebab mama tulis resipi belasah.. hehehe, dah tu.. mama nak tulis apa.. ikut korang laa nak buat byk mana.. besau mana.. lagu mana.. betul tak.. betullllllllllllll)


Tkasih MamaFami kerana beri idea yang memang sedap ni... muaaaaahhhhhzzzzzzzz

5 comments:

Nieza said...

haha belasah pun sodap tu mama..nampak comei-comei jer puff tu mama nk mkn pun senang tu sekali ngap jer..hehe

K.Nor said...

kesian resipi tu kena belasah ma, sakit tak dia.. kena warded tak? hehehe..

ma, $1.75 tu duit gak kan.. sikit2 lama2 jd bukit.. bila dah jd bukit jgn lupakan nor ya... hihii

MamaFaMi said...

Nieza, jangan sekali ngap.. nanti buruk no ropanya benda tu dok dalam molot! Hahaha... Tiga kali ngaplah baru macam perempuan melayu terakhir.. ahaks...

On juga projek mama ye. Kita sendiri pun tak pernah rasa lagi. Hari tu masa buatkan dak Anna, ada lebih dua ketul, kita bagi je kat Anna biar dia rasa... Nanti nak buat gak la...

Fiza Nordin said...

alahai comey2 puff mamazieza...sosej & puff jenama kawan ade dlm peti tu...tp selalu blur ape nak buat.pasni leh la try cara camni...

LinRosly said...

Assalamualaiku Mamazieza..

Apa Kabar? Rindu pd Mama..Puff tu nampak sedap berkilau-kilauan..